Kingspan zet duurzame stap met Hemkor biobased isolatieplate
Javascript is uitgeschakeld

Kingspan zet duurzame stap met Hemkor biobased isolatieplaten

Geplaatst: 11-04-2024
Kingspan zet duurzame stap met Hemkor biobased isolatieplaten

Kingspan Insulation heeft onlangs een belangrijke stap gezet in de ontwikkeling richting biobased isolatiemateriaal: de HemKor Jute Blend isolatieplaat. Dit innovatieve materiaal is grotendeels gemaakt van hennep en jute zakken en heeft een biobased gehalte van minimaal 80 procent volgens het NCS 16785:2016 certificatieschema voor bio-based producten.

Deze isolatieplaat belooft uitstekende thermische prestaties en wordt gepresenteerd in nieuwe bouwdetails, ontwikkeld door Archidat in opdracht van Kingspan Insulation.

De isolatieplaten zijn geschikt voor houtskeletbouw, hellende daken en scheidingswanden en kan worden gebruikt in zowel renovatie- als nieuwbouwprojecten. Het onderscheidt zich met een λD-waarde van 0,040 W/(m·K) en een brandreactieklasse E volgens EN 13501-1.

Naast de HemKor Jute Blend ontwikkelde Archidat ook nieuwe details voor de OPTIM-R isolatieplaat. Dit is Kingspan's antwoord op de uitdaging om hoge isolatiewaarden te behalen in ruimtes met beperkte isolatiemogelijkheden. De OPTIM-R, met zijn micro-poreuze kern omhuld in een gasdicht omhulsel, levert uitzonderlijke isolatiewaarden (λD-waarde van 0,007 W/(m·K)) ondanks zijn minimale dikte. Deze eigenschappen maken het ideaal voor projecten waarin ruimte schaars is.

De door Kingspan en Archidat ontwikkelde bouwdetails laten de flexibiliteit en effectiviteit van deze isolatieoplossingen zien. Ze zijn met zorg ontworpen om aan de eisen van uiteenlopende projecten te voldoen, van renovaties tot nieuwe houtskeletbouwconstructies, wat de toewijding van Kingspan aan duurzaamheid en innovatie in de bouwsector onderstreept.

HemKorTM Jute Blend bouwdetails

OPTIM-R bouwdetails

Overig bouwdetailsnieuws

 

Onze partners

  • Ravago Building Solutions Netherlands
  • Boon Edam Nederland
  • Xella Nederland
  • Bergschenhoek Luchtcomfort
  • Burgerhout
  • BUVA homecare systemen
  • Nelskamp Dakpannen
Sluit deze advertentie