Nieuwe Renson details met vliesgevel en ventilatierooster
Javascript is uitgeschakeld

Nieuwe Renson details met vliesgevel en ventilatierooster

Geplaatst: 14-09-2022
Nieuwe Renson details met vliesgevel en ventilatierooster

Een gezond binnenklimaat hangt af van diverse factoren. Denk aan licht, lucht, geluid en temperatuur. Met de producten van Renson heeft de gebruiker de controle over deze factoren, waardoor een comfortabele en gezonde leef- en werkomgeving wordt gecreëerd. Archidat Bouwformatie heeft in samenwerking met Renson nieuwe bouwdetails ontwikkelt, waarin deze keer zonwering op de vliesgevel en een ventilatierooster worden behandeld.

Zonwering op vliesgevel
Eén van de meest efficiënte oplossingen tegen opwarming van de binnenruimte is zonwering aan de buitenzijde. Zo wordt het zonlicht direct teruggekaatst, zonder dat het naar binnen is gekomen. Omdat vliesgevels samengaan met grote glasoppervlaktes, is dit hier zeker van belang.

De FIXSCREEN® MINIMAL Curtain Wall 50 is een zonwering welke toepasbaar is op alle vliesgevelsystemen. Dit wordt mogelijk gemaakt door het speciale klemprofiel van Renson, welke dient als koppelstuk. Estetisch heeft dit dus minimale invloed op de vliesgevel, en heeft dit een groot positief effect op het binnenklimaat.

Ook in samenwerking met Reynaers Aluminium heeft Renson een klemprofiel ontwikkeld, zodat FIXSCREEN® MINIMAL Curtain Wall 50 geheel is geïntegreerd in het Reynaers Aluminium CW 50 vliesgevelsysteem. Zelfs de FIXSCREEN® MINIMAL Curtain Wall 50 wordt afgewerkt met een Reynaers Aluminium afdekprofiel.

Renson FIXSCREEN® MINIMAL Curtain Wall details

Ventilatierooster
Het Variavent ventilatierooster is een nieuwe in het assortiment. Aan de buitenzijde is het rooster rechtlijnig ontworpen, zodat deze mooi aansluit bij het bijbehorende kozijn. Aan de binnenzijde is het rooster zodanig ontworpen dat het rooster naar boven is gericht en daardoor niet meer is te zien. Het rooster is geschikt voor glas- en kalfplaatsing. In het bouwdetail op glas geplaatst en gecombineerd met de FIXSCREEN® 100 MS1 zonwering.

Renson FIXSCREEN® 100 MS1 / Variavent

Overig bouwdetailsnieuws

 

Onze partners

  • Gebr. Bodegraven
  • Kingspan Geïsoleerde panelen
  • De Hoop Pekso
  • Itho Daalderop
  • Wienerberger
  • De Groot Vroomshoop
  • Techcomlight
Sluit deze advertentie