Energie-efficiëntie verbeteren met innovatieve zomernachtven
Javascript is uitgeschakeld

Energie-efficiëntie verbeteren met innovatieve zomernachtventilatie

Geplaatst: 30-04-2024
Energie-efficiëntie verbeteren met innovatieve zomernachtventilatie

In de wereld van architectuur en bouwkunde is de zoektocht naar efficiënte ventilatie en koeling van gebouwen een voortdurende uitdaging. Gelukkig biedt Duco een assortiment van innovatieve oplossingen die perfect inspelen op deze behoeften. Samen met Duco heeft Archidat 19 lamellenrooster-bouwdetails ontwikkeld.

DucoGrille Nightvent (zomernachtventilatie)
In een tijd waarin energie-efficiëntie en thermisch comfort hoog op de agenda staan, speelt de DucoGrille Nightvent een cruciale rol. De Nightvent biedt een elegante oplossing voor het afvoeren van warmte en het binnenbrengen van frisse buitenlucht. Het gaat hier om een glasvervangend ventilatieluik (voor glasdiktes van 24 t/m 48 mm) dat van buitenaf afgeschermd wordt door een esthetisch raamrooster, al dan niet inbraakwerend. Het binnenpaneel zorgt voor een strak design.

DucoGrille Close 105
Dit kleppenregister biedt net als de Nightvent niet alleen een uitstekende toevoer voor ventilatie in gebouwen, maar ook een unieke mogelijkheid voor nachtelijke koeling. Met zijn ruime doorlaat kan de Close 105 grote debieten verse buitenlucht leveren. Het kan zowel als toevoer- of afvoerunit dienen, waardoor het een veelzijdige keuze is voor diverse ventilatietoepassingen. Bovendien, dankzij het esthetisch rooster aan beide zijden, integreert het naadloos in de architectuur van het gebouw, waardoor zowel functionaliteit als design worden gecombineerd.

DucoGrille Solid M 30Z
De DucoGrille Solid M 30Z is een opbouw muurrooster met maximale stevigheid en esthetiek. Met zijn ‘stapelbare’ lamellen gemaakt van hoogwaardige aluminium extrusieprofielen, biedt dit rooster niet alleen optimale ventilatie, maar ook inbraakwerendheid tot klasse 2 volgens de Europese normen. Het strakke 'Z'-vormige ontwerp geeft een moderne uitstraling aan elke gevel.

Zie hier de DucoGrille lamellenroosters bouwdetails

Overig bouwdetailsnieuws

 

Onze partners

  • Therminon
  • Wilms
  • Naxis Energy
  • SOPREMA
  • VIP ISOLUTIONS
  • MEDITE SMARTPLY
  • Holland Mast
Sluit deze advertentie