Bouwdetails Online. Meer dan 6.000 referentiedetails
Javascript is uitgeschakeld

Over Bouwdetails Online


Een alternatief voor de SBR details

Met Bouwdetails Online biedt Archidat een uitstekend alternatief voor de SBR details van SBRCurnet, dat een aantal jaar geleden opgedoekt werd. In samenwerking met vooraanstaande leveranciers in de bouw werden duizenden referentiedetails ontwikkeld.

Leveranciersdetails en merkneutrale details
De leveranciersdetails zijn met een gratis lidmaatschap te raadplegen en te downloaden. Voor het raadplegen en downloaden van de merkneutrale details dient een aanvullend lidmaatschap te worden afgesloten. Deze bouwdetails zijn een goed alternatief voor de SBR-referentiedetails. Stichting Bouw Research hield in 2017 op met bestaan en zijn veel gebruikers op zoek naar een alternatief.

Referentiedetail voorbeeldVoorbeeld referentiedetail

Terug naar Bouwdetails Online

Waarom referentiedetails gebruiken?

De bouwkundige detaillering bepaalt in belangrijke mate de kwaliteit en uitstraling van een gebouw. De kwaliteit van een project wordt immers voor een groot deel bepaald door de toegepaste producten en de detailleringen die als basis dienen voor de verwerking.

Dat klinkt heel logisch, maar het uitwerken of raadplegen van deze details is vaak een stuk moeilijker. Waar vind je de juiste details die ook nog eens in de praktijk uitvoerbaar zijn? Of, hoe weet je dat de detaillering voldoet aan de actuele eisen en voorschriften?

Om de ontwerpende, voorschrijvende, uitvoerende en controlerende partijen in de bouw te voorzien van de juiste informatie hebben wij duizenden bouwdetails ontwikkeld, die zijn toegesneden op de meest voorkomende gebouwtypes en bouwmethodieken.

Hiervoor beschikken wij over een ervaren team van bouwkundigen en ingenieurs die nauw samenwerken met de technische specialisten van vooraanstaande producenten en toeleveranciers van bouwmaterialen en -producten.

Producenten en toeleveranciers beschikken immers over veel kennis en ervaring op het gebied van materialen en detaillering. Zij weten als geen ander hoe hun producten toegepast dienen te worden. Wij maken dan ook onderscheid tussen algemeen toepasbare Archidat bouw- en referentiedetails die als onderlegger kunnen worden gebruikt in de ontwerpfase en de meer specifieke leveranciersdetails die kunnen worden toegepast binnen bestek- en werkfase.

Referentiedetails in dwg, ndw, dxf en pdf

De referentiedetails kunnen naar alle gangbare formaten (pdf, dxf, dwg, ndw) worden geëxporteerd en worden ingelezen in de meest gebruikte software programma’s (AutoCAD, Revit, ArchiCAD, Allplan)

Terug naar Bouwdetails Online
 

Onze partners

  • Alsecco
  • Recticel Insulation
  • Sapa by Hydro Building Systems
  • Renson
  • Reynaers Aluminium
  • ROCKWOOL
  • Roval Aluminium
Sluit deze advertentie