Nieuw: Volledig uitgewerkte BENG-woningbouw projecten
Javascript is uitgeschakeld

Nieuw: Volledig uitgewerkte BENG-woningbouw projecten

Geplaatst: 31-05-2021
Nieuw: Volledig uitgewerkte BENG-woningbouw projecten

De vraag naar kennis over BENG (Bijna Energieneutrale Gebouwen) is groot. Archidat Bouwformatie biedt nu uitgewerkte projecten aan. De BENG-projecten geven inzicht hoe aan de nieuwe BENG-eisen kan worden voldaan. Alle uitgangspunten, maatregelen en referentiedetails van de woningen zijn uitgewerkt en toegevoegd aan de projecten.

Met de uitgewerkte projecten biedt Archidat Bouwformatie een serie referentiewoningen inclusief bouw- en referentiedetails, doorsnedes, plattegronden en de volledige BENG-resultaten.

Als uitgangspunt bij de projecten worden de volgende minimale RC-waarden gehanteerd; begane grondvloer RC 3,7, buitengevel RC 4,7 en dak RC 6,3.

Vooralsnog zijn de projecten beschikbaar op basis van bouwmethodiek stapelbouw, maar binnenkort volgen ook prefab betonbouw, HSB en HSB/Stapelbouw.

Er zijn voor bouwmethodiek stapelbouw drie woningtypen opgenomen:
- rijtjeswoning (tussen/hoek)
- twee-onder-één-kapwoning
- vrijstaande woning

Voor de 3 grondgebonden woningtypen zijn verschillende concepten doorgerekend. De concepten zijn een samenstelling van installatietechnische en bouwkundige maatregelen. De uitgewerkte referentiewoningen zijn dan ook een goed hulpmiddel om meer inzicht te krijgen in de effecten van de verschillende maatregelen op de BENG-resultaten.

Per referentiewoning zijn alle relevante bouwdetails uitgewerkt en beschikbaar in verschillende formaten: .dwg, .dxf, .ndw .pdf.

De projectdetails zijn echter ook universeel toepasbaar en kunnen daarom als onderlegger voor ieder willekeurig nieuw project worden gebruikt.

Met een Bouwdetails Online Premium kunnen deze details en alle andere 6000 referentiedetails nu onbeperkt worden gedownload.

Overig bouwdetailsnieuws

 

Onze partners

  • GevelMeesters
  • IsoBouw Systems
  • BMI Nederland
  • Kingspan Insulation
  • Knauf
  • MAGNUM Heating
  • Mavotrans
Sluit deze advertentie