Krachtig maatwerk voor BENG-eis met vacuüm-isolatie
Javascript is uitgeschakeld

Krachtig maatwerk voor BENG-eis met vacuüm-isolatie

Geplaatst: 07-01-2021
Krachtig maatwerk voor BENG-eis met vacuüm-isolatie

Vacuüm-isolatie is niet nieuw, maar dit isolatiemateriaal is wegens de huidige eisen in het Bouwbesluit meer dan ooit in beeld als dé oplossing voor extreem slank en sterk isoleren. VIP-τeq van VIP ISOLUTIONS is een bekend merk inmiddels, op gebied van vacuüm-isolatiepanelen.

Nieuwe referentiedetails voor de isolatieproducten van VIP ISOLUTIONS, met de focus op renovatie, zijn door Archidat Bouwformatie ontwikkeld en toegevoegd aan Bouwdetails Online. Deze details zijn gratis in te zien en te downloaden.

Vacuüm Isolatie Panelen (VIP) zijn voor de architect niet meer weg te denken. Tegelijk zijn de creatieve mogelijkheden van VIP-τeq nog vaak onderbelicht. Voor de architect daarom interessant meer te weten.

BENG, Isolatie en Prinsjesdag
De maatregelen voor de bouw die de overheid op Prinsjesdag presenteerde, bieden kans uitgebreider te kijken naar isolatie mogelijkheden. Grootste nadruk in de maatregelen: snel, veel, ruime en energiezuinige bouw opleveren volgens BENG normen, door middel van gerichte financiële injecties.

De belangrijkste indicaties voor sterk isoleren met VIP-τeq:

• Er wordt in 2021 alleen al 450 miljoen euro beschikbaar gesteld voor de bouw van 15.000 tot 20.000 nieuwe woningen. Industrialisatie van de subonderdelen in de bouw is daardoor een groot thema. Op maat ontwerpen en prefab produceren voor zero waste en snel bouwen behoren tot de mogelijkheden met VIP-τeq.

• Er komt een extra stimulans voor de bouw van midden huurwoningen. Dit betekent voor de woningbouwcorporaties vooral: slank, sterk isolerend bouwen. Zo blijft immers het hoogst aantal verhuurbare vierkante meters over terwijl het energieverbruik laag is. Het grootste rendement dus alleen bij de beste en tegelijk dunste isolatie.

• Verduurzaming van bestaande woningvoorraden wordt benadrukt in het plan. De fysieke ruimte om te isoleren is vaak beperkt in bestaande bouw en zeker in monumenten. Voorheen werd gekeken naar de snelle fix door middel van milieuonvriendelijke schuimen of korrels etc. Circulaire en duurzame sterke isolatie wordt echter de norm: VIP-τeq is beiden.

• Het streven is om in 2050 een innovatieve volledig CO2 vrije woon-werk omgeving te creëren. Dit nodigt uit om naar rendement van het geheel van de, elkaar versterkende, delen te kijken. Denk bijvoorbeeld aan constructie, verwarmingssystemen en isolatie. Zonnepanelen die meer opbrengen bij de beste isolatie. Groene daken waarbij vacuüm-isolatie de warmteopbrengst binnenhoudt. Verwarmingssystemen waarvan de opbrengst geoptimaliseerd wordt door bijvoorbeeld rubbercachering van VIP-τeq panelen onder de vloerverwarming.

• Door middel van Binnenstedelijke Transformatie wil de overheid winkels en kantoren ombouwen tot woningen. Kijkend naar vooral afgelopen jaar waarin thuiswerken en online winkelen vele malen meer belangrijk werd, is zowel een mooie, comfortabele als duurzame thuisomgeving de focus geworden. Termen als groene daken, efficiëntie van warmtesystemen en groene slanke superisolatie, zijn een blijvende trend.


Daarom: Vacuüm-isolatie
Meest kenmerkende eigenschap van VIP-τeq vacuüm-isolatie is dat het minimaal 3x zo isolerend is als de traditionele materialen, terwijl het een kernmateriaal van organische oorsprong heeft en een twee keer langere levensduur. Dat levert door de dunne toepassingsmogelijkheid dus flink meer duurzaam bewoonbare vierkante meters op voor woningbouwcorporaties en bouwers. Dit, terwijl de BENG normen ruim gehaald worden voor daken, wanden en vloeren.

In samenspraak met ontwerpers van (ver)bouw, worden de VIP-τeq producten op maat ingetekend en geproduceerd. Zo biedt toepassing van onze circulaire VIP-τeq producten, zero waste en een gunstige CO2 footprint.

Voor het optimaliseren van het rendement van warmte- en ventilatiesystemen zijn er creatieve oplossingen. VIP-ISOLUTIONS biedt op maat cachering van VIP-τeq met rubber in vloeren, XPS cachering voor daken en wanden en sandwichpanelen met vele materialen voor dak en gevels. Maar ook juist in HSB en de in opkomst zijnde industrie van prefab, is VIP-τeq het isolatie materiaal bij voorkeur.

Op Bouwdetails Online staan de details voor bijvoorbeeld dak- en gevelisolatie met VIP-τeq weergegeven inclusief de Rc 6,3 waarde die dit oplevert.

George Balsing (CEO, VIP ISOLUTIONS): ‘Isoleren met vacuüm-isolatiepanelen is onze niche. Ons handelsmerk is: snel, betekenisvol maatwerk. Weten waar de rendementsbehoefte van de eindklant ligt, weten wat het materiaal aan creatieve oplossingen biedt en daarin samen met ontwerpers de isolatie-eindoplossing creëren. Bouwdetails Online is het medium bij voorkeur voor zowel architect als bouwer om te zien waar de ruimte en rendementswinst zit bij VIP-τeq isolatie.’

Voor meer informatie: VIP ISOLUTIONS George Balsing george@vipisolutions.nl

Overig bouwdetailsnieuws

 

Onze partners

  • Hakron
  • Halfen
  • Carlisle Construction Materials
  • Kawneer
  • Heembeton
  • Therminon
  • Wilms
Sluit deze advertentie