BENG-projecten houtskeletbouw nu beschikbaar
Javascript is uitgeschakeld

BENG-projecten houtskeletbouw nu beschikbaar

Geplaatst: 14-03-2022
BENG-projecten houtskeletbouw nu beschikbaar

De nieuwe BENG-projecten houtskeletbouw laten zien hoe aan de BENG-eisen voor grondgebonden woningen kan worden voldaan. Alle bouwkundige uitgangspunten, BENG-maatregelen, projecttekeningen en referentiedetails van de woningen zijn uitgewerkt en toegevoegd aan de projecten.

Als uitgangspunt bij de projecten worden de volgende minimale RC-waarden gehanteerd; begane grondvloer RC 3,7, buitengevel RC 4,7 en dak RC 6,3.

Stapelbouw en prefab betonbouw waren reeds beschikbaar, nu zijn ook de houtskeletbouw-projecten beschikbaar om te downloaden.

Er zijn voor houtskeletbouw drie woningtypen opgenomen:
- houtskeletbouw rijtjeswoning (tussen/hoek)
- twee-onder-één-kapwoning
- vrijstaande woning

Voor de 3 grondgebonden woningtypen zijn verschillende concepten doorgerekend. De concepten zijn een samenstelling van installatietechnische en bouwkundige maatregelen. De uitgewerkte referentiewoningen zijn dan ook een goed hulpmiddel om meer inzicht te krijgen in de effecten van de verschillende maatregelen op de BENG-resultaten.

Per referentiewoning zijn alle relevante houtskeletbouw details uitgewerkt en beschikbaar in verschillende formaten: .dwg, .dxf, .ndw .pdf.

De projectdetails zijn echter ook universeel toepasbaar en kunnen daarom als onderlegger voor ieder willekeurig nieuw project worden gebruikt.

Met Bouwdetails Online Premium kunnen deze details en alle andere duizenden referentiedetails onbeperkt worden gedownload.

Overig bouwdetailsnieuws

 

Onze partners

  • Ravago Building Solutions Netherlands
  • Boon Edam Nederland
  • Xella Nederland
  • Bergschenhoek Luchtcomfort
  • Burgerhout
  • BUVA
  • Nelskamp Dakpannen
Sluit deze advertentie